Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové kýty
- 1 cibule
- hrubozrnná hořčice
- 1 lžíce zeleného nakládaného pepře
- 200 ml smetany ke šlehání
- vývar
- sůl
- pepř
- olej
- petrželka
Postup Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme drobně nakrájenou cibuli a zprudka opečeme plátky masa. Osolíme je, opepříme a každý silně potřeme hrubozrnnou hořčicí.
Podlijeme vývarem (nejlépe drůbežím), přiklopíme a dusíme doměkka. V trošce vody rozmícháme lžíci mouky a omáčku zahustíme.
Provaříme cca 20 minut, zalijeme smetanou, vmícháme naložený pepř a necháme přejít varem. Na talíři posypeme jemně nakrájenou petrželkou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.