Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové kýty
1 cibule
hrubozrnná hořčice
1 lžíce zeleného nakládaného pepře
200 ml smetany ke šlehání
vývar
sůl
pepř
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme drobně nakrájenou cibuli a zprudka opečeme plátky masa. Osolíme je, opepříme a každý silně potřeme hrubozrnnou hořčicí.

  2. Podlijeme vývarem (nejlépe drůbežím), přiklopíme a dusíme doměkka. V trošce vody rozmícháme lžíci mouky a omáčku zahustíme.

  3. Provaříme cca 20 minut, zalijeme smetanou, vmícháme naložený pepř a necháme přejít varem. Na talíři posypeme jemně nakrájenou petrželkou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!