Vepřová plec na zelenině a houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece v celku
50 g másla
100 g anglické slaniny
2 cibule
2 střední mrkve
kousek celeru
2 hrsti sušených hub
1 kelímek smetany na vaření
50 g bylinkového másla
4 kuličky celého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme do studené vody a necháme krátce louhovat.

  2. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostky.

  3. Slaninu nakrájíme na proužky a dáme na sucho opéct do kastrolu.

  4. Když pustí tuk, přidáme máslo, proužky cibule a osmažíme do zlatova.

  5. Na tento základ vložíme osolenou vepřovou plec a ze všech stran ji opečeme.

  6. Přidáme zbylou zeleninu, krátce osmahneme a vlijeme houby i s nálevem.

  7. Zalijeme vroucí vodou a dusíme do měkka.

  8. Stáhneme ze sporáku, vyjmeme maso, kuličky celého pepře a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.

  9. Omáčku přecedíme přes síto, vrátíme na sporák a zjemníme smetanou a bylinkovým máslem.

  10. Necháme ještě krátce povařit. Je-li omáčka řídká, můžeme ji zahustit jíškou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!