Vepřová krkovička na pivu a žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 150 g žampionů
- 1 lžíce másla
- 1 lžička oleje
- 2 rajčata
- 1 lžíce sójové omáčky
- 200 ml i více vývaru
- 200 ml světlého piva
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření¨
- 1 lžíce sladké papriky
- pálivá paprika dle chuti
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
Postup Vepřová krkovička na pivu a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme nakrájíme na kostky a dáme restovat do rozehřáté pánve se sádlem. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme za občasného promíchání, až je maso ze všech stran opečené.
Přidáme nasekaný česnek, papriku, bobkový list a nové koření, promícháme a podlijeme částí vývaru a sójovou omáčkou. Pod pokličkou dusíme na nižším stupni tepla 15-20 minut. Zatím očistíme žampióny a nakrájené na čtvrtky opečeme na másle s troškou oleje.
Nařízneme do kříže rajčata, spaříme je a po ochlazení sloupneme, nakrájíme a přidáme k masu. Přidáme žampióny a za občasného podlévání vývarem a pivem dusíme pod pokličkou do změknutí masa (podle kvality a druhu masa ještě asi 15-20 minut). Dochutíme majoránkou, případně solí a pepřem, přidáme petrželku a promícháme. Podáváme s přílohou jakou máme rádi.