Vepřová krkovička na pivu a žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové krkovice
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sádla
150 g žampionů
1 lžíce másla
1 lžička oleje
2 rajčata
1 lžíce sójové omáčky
200 ml i více vývaru
200 ml světlého piva
1 bobkový list
3 kuličky nového koření¨
1 lžíce sladké papriky
pálivá paprika dle chuti
1 lžička majoránky
sůl
pepř
1 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme nakrájíme na kostky a dáme restovat do rozehřáté pánve se sádlem. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme za občasného promíchání, až je maso ze všech stran opečené.

  2. Přidáme nasekaný česnek, papriku, bobkový list a nové koření, promícháme a podlijeme částí vývaru a sójovou omáčkou. Pod pokličkou dusíme na nižším stupni tepla 15-20 minut. Zatím očistíme žampióny a nakrájené na čtvrtky opečeme na másle s troškou oleje.

  3. Nařízneme do kříže rajčata, spaříme je a po ochlazení sloupneme, nakrájíme a přidáme k masu. Přidáme žampióny a za občasného podlévání vývarem a pivem dusíme pod pokličkou do změknutí masa (podle kvality a druhu masa ještě asi 15-20 minut). Dochutíme majoránkou, případně solí a pepřem, přidáme petrželku a promícháme. Podáváme s přílohou jakou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!