Vepřová kotleta se zkaramelizovanou cibulí, Hermelínem a slaninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 1 Hermelín podélně rozkrojený na 4 plátky
- 2 cibule
- 2 lžíce hnědého cukru
- 5 lžic vinného octa
- pomerančový pepř
- 100 g slaniny
- brusinky
- brambory
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup Vepřová kotleta se zkaramelizovanou cibulí, Hermelínem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme cibuli. Nakrájíme ji na plátky a dáme na pánev. Do pánve kápneme trochu oleje a cibuli restujeme. Posypeme cukrem a pokapeme balsamikem. Dusíme doměkka, dochutíme pomerančovým pepřem.
Kotletu osolíme, opepříme a dáme drcený rozmarýn. Opečeme na pánvi a přendáme na pekáček.
Na maso dáme cibuli, plátek Hermelínu, osolíme, opepříme a položíme slaninu. Mírně podlijeme a pečeme na 200°C asi 20 minut.
Na talíři ozdobíme brusinkami a podáváme s různě upravenými brambory.