Vepřová kotleta se zkaramelizovanou cibulí, Hermelínem a slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
1 Hermelín podélně rozkrojený na 4 plátky
2 cibule
2 lžíce hnědého cukru
5 lžic vinného octa
pomerančový pepř
100 g slaniny
brusinky
brambory
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme cibuli. Nakrájíme ji na plátky a dáme na pánev. Do pánve kápneme trochu oleje a cibuli restujeme. Posypeme cukrem a pokapeme balsamikem. Dusíme doměkka, dochutíme pomerančovým pepřem.

  2. Kotletu osolíme, opepříme a dáme drcený rozmarýn. Opečeme na pánvi a přendáme na pekáček.

  3. Na maso dáme cibuli, plátek Hermelínu, osolíme, opepříme a položíme slaninu. Mírně podlijeme a pečeme na 200°C asi 20 minut.

  4. Na talíři ozdobíme brusinkami a podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!