Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
8 plátků mortadely
pepř
sůl
náplň:
100 g strouhaného sýra (nejlépe ementál)
1 lžíce pikantní hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce nasekané petrželky
několik lžic smetany na povolení náplně
olej
2 lžíce hladké mouky
kuřecí vývar (horký)
pažitka
petrželka
několik lžic smetany na zjemnění omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Z jemně nastrouhaného ementálu, hořčice, utřeného česneku a bylinek vytvoříme hustou směs, kterou pro snadnější promíchání povolíme trochou smetany.

  2. Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek poklademe dvěma kolečky mortadely. Doprostřed rozdělíme sýrovo-bylinkovou hmotu a stočíme. Zavážeme kuchyňským provázkem (viz poznámka). Povrch můžeme posypat sladkou mletou paprikou, maso bude mít hezčí barvu.

  3. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a maso opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme ho, olejový výpek zredukujeme na cca 2 lžíce a přisypeme 2-3 lžíce hladké mouky. Prosmahneme, orestujeme do světlehnědé barvy a zalijeme horkým kuřecím vývarem. Prošleháme, vrátíme maso a za častého hlídání i povolování vodou prováříme přikryté na nejnižší teplotě asi 25 minut (nejlépe na okraji plotýnky). Do omáčky přidáme bylinky, případně ji dochutíme solí a pepřem a na závěr povolíme smetanou dle chuti a hustoty omáčky.

  4. Z hotového masa odstraníme provázek, nakrájíme našikmo a klademe do hotové omáčky. Podáváme s přílohou dle vlastní volby, doporučuji bylinkovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!