Margotkové pokušení

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
5 vajec
5 polévkových lžíc cukru (krystal)
5 polévkových lžíc polohrubé mouky
Krém:
2 šlehačky ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 malé Pikao
1 magotka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme krém. Začneme tím, že šlehačky vlijeme do misky. Při šlehání šlehačky přidáváme ztužovač šlehačky. Když to bude houstnout, tak přidáváme Pikao. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou margotku. Dáme krém vychladnout.

  2. Mezitím, co chladne krém, uděláme korpus. Rozdělíme do jedné misky žloutky a do druhé misky bílky. Ke žloutkům přidáme 5 lžic cukru a vyšleháme.Pak postupně po jedné lžící přidáváme mouku. Vyšleháme bílky, přidáme do těsta a jemně vmícháme. Dáme na plech a pečeme v troubě na 180°C.

  3. Necháme korpus vychladnout. Po vychladnutí korpus rozdělíme na 4 kusy a namažem krém. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!