Vepřová kotleta s klobásou a žampióny
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kotlety (nakrájené na plátky)
- 1 Ostravská klobása
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 velké žampióny
- máslo
- olej
- grilovací koření (s bylinkami)
- 2 hovězí bujóny
- hladká mouka
Postup Vepřová kotleta s klobásou a žampióny
Postup přípravy receptu
-
Kotletu jemně naklepeme a po krajích nařízneme. Posypeme kořením a zprudka opečeme po obou stranách na pánvi s olejem. Maso vytáhneme a přendáme na plech s vyšším okrajem.
Do výpeku z masa přidáme 1 lžíci másla, cibuli a žampióny. Smažíme zhruba 5 minut. Ke konci přidáme česnek nakrájený na kostičky. Necháme provonět a vše přendáme do plechu, a poklademe na maso.
Přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, po celé ploše plechu rozdrobíme oba bujóny a zalijeme 1 litrem horké vody. Pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.
15 minut před koncem pečení vmícháme 2 lžíce hladké mouky. Podáváme s rýží.