Rybízové muffiny ze zakysané smetany

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
200 g zakysané smetany
100 g bílého jogurtu
50 g másla
očištěný červený rybíz
150 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, bílým jogurtem, rozpuštěným máslem a kuličkami rybízu. Obě mouky prosejeme společně s cukrem a kypřícím práškem a vmícháme do tekuté směsi.

  2. Hotové těsto rozdělíme do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 20 minut.

  3. Po upečení necháme vychladnout ve formě a poté vyndáme na kovovou mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!