Slovenská hrstková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrst suché fazole
1 hrst čočky
1 hrst krup
1 velká mrkev
1 kořenová petržel
brambory
100 g zeleného hrášku
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř černý
1 polévková lžíce hladké mouky
majoránka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka.

  2. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú mrkvu a petržlen, dolejeme vodou a varíme do mäkka.

  3. Zemiaky pokrájame na kocky a pridáme do polievky aj so zeleným hráškom,dosolíme, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme zásmažkou z oleja, posekanej cibule a múky.

  4. Krátko povaríme, ochutíme prelisovaným cesnakom, pridáme rozdrvenú majoránku a horúcu polievku ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!