Česneková kuřecí játra
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecí játra
- 6 lžící jemného kečupu
- 100 g anglické slaniny
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce Worcesteru
- špetka chilli
- sůl
- Vegeta
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce mandlové lupínky
Postup Česneková kuřecí játra
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra nakrájíme na čtvrtky, opepříme a na části oleje zprudka opečeme. Zatím v kastrolku rozehřejeme zbytek oleje, vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, přidáme mandlové lupínky, na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujeme a dáme na játra.
Přidáme kečup, worcesterovou omáčku a špetku chilli, zamícháme a podle potřeby dolijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla játra napůl ponořená a pod pokličkou dusíme dokud játra nejsou hotová. Nakonec dosolíme a podle chuti přidáme vegetu.
Česneková játra ozdobíme petrželkou kudrnkou a podáváme s rýží a třeba s kompotem.