Česneková kuřecí játra

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecí játra
6 lžící jemného kečupu
100 g anglické slaniny
6 stroužků česneku
2 lžíce Worcesteru
špetka chilli
sůl
Vegeta
pepř
3 lžíce oleje
2 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra nakrájíme na čtvrtky, opepříme a na části oleje zprudka opečeme. Zatím v kastrolku rozehřejeme zbytek oleje, vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, přidáme mandlové lupínky, na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujeme a dáme na játra.

  2. Přidáme kečup, worcesterovou omáčku a špetku chilli, zamícháme a podle potřeby dolijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla játra napůl ponořená a pod pokličkou dusíme dokud játra nejsou hotová. Nakonec dosolíme a podle chuti přidáme vegetu.

  3. Česneková játra ozdobíme petrželkou kudrnkou a podáváme s rýží a třeba s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!