Žampiony plněné vinnou klobásou

Recepty, Houby

Suroviny

12 žampionů
1 větší cibule
2 lžíce oleje
250 g vinné klobásy
stroužek rozetřeného česneku
50 g tvrdého sýra
olej na vymazání pekáčku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Cibuli nakrájíme najemno, nožky žampionů také nakrájíme na menší kousky a obojí osmahneme na oleji.

  2. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, ochutíme stroužkem česneku, přidáme k žampionům, cibuli a mírně orestujeme.

  3. Kloboučky žampionů si dáme do vymazaného pekáčku a naplníme je směsí z vinné klobásy, žampionových nožek a cibule. Na každý žampion nakonec dáme strouhaný sýr.

  4. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut.

  5. Příloha podle chuti každého, bramborová kaše, brambory, já jsem měla brambory s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!