Žampiony plněné vinnou klobásou
Recepty, HoubySuroviny
- 12 žampionů
- 1 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 250 g vinné klobásy
- stroužek rozetřeného česneku
- 50 g tvrdého sýra
- olej na vymazání pekáčku
- sůl
- pepř
Postup Žampiony plněné vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Cibuli nakrájíme najemno, nožky žampionů také nakrájíme na menší kousky a obojí osmahneme na oleji.
Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, ochutíme stroužkem česneku, přidáme k žampionům, cibuli a mírně orestujeme.
Kloboučky žampionů si dáme do vymazaného pekáčku a naplníme je směsí z vinné klobásy, žampionových nožek a cibule. Na každý žampion nakonec dáme strouhaný sýr.
Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Příloha podle chuti každého, bramborová kaše, brambory, já jsem měla brambory s cibulkou.