Vepřová kotleta s fenyklovou směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové kotlety (já měla bez kosti)
- 1 velký fenykl
- 2 řapíky celeru
- 2 velké pomeranče
- 100 ml bílého vína
- 1 PL světlé sójové omáčky
- 50 ml silného vývaru nebo 1PL demi glace + trocha vody
- pepř čerstvě drcený (já jsem použila pomerančový od Antonína)
- sůl
- olej
Postup Vepřová kotleta s fenyklovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu.
Fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na proužky.
Na rozpálené pánvi s olejem opečeme kotlety z obou stran cca 3 minuty (podle výšky masa).
Vyjmeme a zabalíme do alobalu.
Do pánve vsypeme nejprve celer, restujeme asi 5 minut, pak přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
Podlijeme vínem, necháme z části odpařit a přilijeme sójovku, pomerančovou šťávu, ještě trochu pepře a vývar.
Necháme dalších 5 minut provařit a pak už jen dáme prohřát pomeranč.