Vepřová játra v pikantní zelenině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
1/2 cibule
1/2 červené kapie
150 g cukety
50 g pórku
feferon nebo čili paprička
2-3 kus žampionů, mohou být i jiné houby, pýchavka, hlíva a pod..
3-4 kusy malých rajčat
2-4 lžíce ostrého kečupu
sůl, pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve očistíme zeleninu. Papriku a cuketu nakrájíme na kostičky nebo nudličky, je to vcelku jedno, pórek na kolečka, houby na plátky, rajčata na čtvrtky.

  2. Olej zahřejeme, nasypeme na něj nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět.

  3. Játra nakrájíme na nudličky a dáme je opékat spolu s cibulí, zatím nepodléváme.

  4. Postupně přidáme houby, papriku, cuketu, pórek, čili papričku, nakonec rajčata. Malinko odlijeme, využijeme spíš vlastní šťávy ze zeleniny a dusíme cca 15 minut.

  5. Když jsou játra měkká, osolíme celou směs, zahustíme kečupem a ještě krátce prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem, popřípadě s rýží..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!