Omáčka na těstoviny s bazalkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

250 g kuřecí prsa
1 ks cibule
olej
2 lžíce sladká červená paprika
140 g rajčatový protlak
kečup
sůl
pepř
čerstvá bazalka
tymián
majoránka
3 stroužky česneku
1 balení těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno. Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přidáme cibulku, kterou osmažíme do zlatova. Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a také orestujeme, aby se zatáhlo. Následně zasypeme červenou paprikou zalijeme vodou (cca 2 - 3 dl, podle toho, kolik chceme omáčky). Přidáme tymián, majoránku a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou cca 30 minut, dokud není maso měkké.

  2. Jakmile máme maso měkké, přidáme celý rajský protlak, zamícháme a necháme chvíli povařit. Mezi tím si připravíme bazalku, používám čerstvou, její lístky si omyji a na jemno nakrájím nožem, pak hned dávám do omáčky. Není třeba jí šetřit. Na závěr dávám prolisovaný česnek. V popisu ingrediencí uvádím 3 stroužky, ale je na každém, jak moc má česnek rád a kolik ho do omáčky dá.

  3. Zahušťuji kečupem, pokud je ještě třeba, ten kdo má rád hustější omáčky může použít jíšku. Ochutnat, dochutit solí, a můžeme podávat na těstoviny. Já volila tentokrát makarony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!