Vepřová játra s jablky na víně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
2-3 PL hladké mouky
1 lžička uzené mleté papriky
1 lžička kari
pepř
2 PL oleje
100 g slaniny (Gazdovská, anglická...)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 PL rajčatového protlaku nebo kvalitního kečupu
150 ml polosuchého bílého vína
1 větší červené jablko s křehkou slupkou
sůl
tymián čerstvý nebo sušený

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky.

  2. Mouku smícháme s paprikou, pepřem a kari kořením.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Opečeme ji dorůžova, přidáme půlkolečka cibule a plátky česneku a společně restujeme.

  4. Plátky jater protáhneme ochucenou moukou a vložíme na připravený základ. Společně opékáme, až se játra zatáhnou.

  5. Přidáme protlak a bílé víno, stáhneme oheň a přikryté dusíme asi 10 minut. Občas promícháme.

  6. Jablko omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky, které přidáme k játrům, jídlo osolíme, přidáme lístečky tymiánu a ještě 2 minutky společně podusíme. Podáváme, nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!