Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 1 PL paprikové pasty
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- olej
- 150 g hlívy ústřičné, pokrájené na proužky
- 2 cibule
- pepř, sůl
- +
- Hraška Pikant na zahuštění
- (nebo solamyl)
- +
- vývar
Postup Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat játra, pokrájenou hlívu a proužky zelené i červené papriky.
Vše zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Vmícháme několik lžic paprikové pasty a dál dusíme.
Nakonec omáčku zahustíme Hraškou pikant podle návodu nebo solamylem, rozmíchaným ve vodě a osolíme. Podáváme s kurkumovou rýží.