Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
1 PL paprikové pasty
1 zelená paprika
1 červená paprika
olej
150 g hlívy ústřičné, pokrájené na proužky
2 cibule
pepř, sůl
+
Hraška Pikant na zahuštění
(nebo solamyl)
+
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat játra, pokrájenou hlívu a proužky zelené i červené papriky.

  2. Vše zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Vmícháme několik lžic paprikové pasty a dál dusíme.

  3. Nakonec omáčku zahustíme Hraškou pikant podle návodu nebo solamylem, rozmíchaným ve vodě a osolíme. Podáváme s kurkumovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!