Brambory zapečené se zelím, klobásou a sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- asi 5-6 brambor
- asi 350 g kysaného zelí
- 2 pikantní klobásy
- 100 g goudy
- 1 cibule
- 1 šlehačka
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání zapékacích misek
Postup Brambory zapečené se zelím, klobásou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme 2 misky, které vymažeme máslem. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, na dno misek položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme.
Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme a promícháme s nakrájenou cibulí. Na brambory rozložíme zelí, pak poklademe kolečky klobásy, na ně opět vrstvu brambor, které opět osolíme a opepříme, zalijeme šlehačkou (do každé misky 1/2 šlehačky), posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.