Treska na jehle

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů z tresky
3 lžičky směs koření Kotanyi
1 lžička mleté papriky
sůl
1 cibule
1 červená paprika
200 g slaniny
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou.

  2. Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i přisolíme. Poté je zakápneme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

  3. Cibuli si rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriku nakrájíme na malé kousky, stejně tak i slaninu.

  4. Kousky tresky střídavě napichujeme se zeleninou a slaninou na špejle.

  5. Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí špízky ze všech stran.

  6. Pak pánev sejmeme z plotny a vložíme do předem vyhřáté trouby a při 180°C dopečeme ještě cca 15 min. Hotové špízy podáváme např. s pečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!