Treska na jehle
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů z tresky
- 3 lžičky směs koření Kotanyi
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 200 g slaniny
- olivový olej
Postup Treska na jehle
Postup přípravy receptu
-
Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou.
Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i přisolíme. Poté je zakápneme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.
Cibuli si rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriku nakrájíme na malé kousky, stejně tak i slaninu.
Kousky tresky střídavě napichujeme se zeleninou a slaninou na špejle.
Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí špízky ze všech stran.
Pak pánev sejmeme z plotny a vložíme do předem vyhřáté trouby a při 180°C dopečeme ještě cca 15 min. Hotové špízy podáváme např. s pečenými bramborami.