Sušené hovězí maso – jerky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí zadní maso (nebo roštěnou)
sojová omáčka
někdo dává i worchester
hnědý cukr nebo med
mletý pepř
další ingredience, které máte rádi:
česnek
chilli papričky
drcený pepř
cayenský pepř
(všeho dávám přiměřeně)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.

  2. Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte plátky masa a nechte marinovat 12 hodin v lednici.

  3. Druhý den maso napíchejte na špejle a dejte do trouby na mřížku tak, aby bylo maso volně zavěšeno. Do trouby dejte něco, aby mohlo maso odkapávat. Sušte při pootevřené troubě 5 – 6 hodin na 80°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!