Sušené hovězí maso – jerky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí zadní maso (nebo roštěnou)
- sojová omáčka
- někdo dává i worchester
- hnědý cukr nebo med
- mletý pepř
- další ingredience, které máte rádi:
- česnek
- chilli papričky
- drcený pepř
- cayenský pepř
- (všeho dávám přiměřeně)
Postup Sušené hovězí maso – jerky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.
Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte plátky masa a nechte marinovat 12 hodin v lednici.
Druhý den maso napíchejte na špejle a dejte do trouby na mřížku tak, aby bylo maso volně zavěšeno. Do trouby dejte něco, aby mohlo maso odkapávat. Sušte při pootevřené troubě 5 – 6 hodin na 80°C.