Utopenci - klasika i neklasika

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

18 ks špekáčků
10 ks cibule
500 ml octa
1500 ml vody
6 bobkových listů
20 kuliček pepře
14 kuliček nového koření
dijónská hořčice (nemusí být)
slanina (nemusí být)
feferonka (nemusí být)
pálivá paprika (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a ocet svaříme v hrnci s kořením cca 10 minut.

  2. Špekáčky naříznu napůl a dle chuti buď potírám zevnitř dijónskou hořčicí (může být samozřejmě jiná), nebo vložím i plátek slaniny. Na dno sklenice vždy dávám cibuli a poté vkládám špekáčky, na vrch opět cibuli, stejně tak do nevyplněných mezer. Do menších sklenic špekáčky krájím na kolečka a dochucuji např. pálivou paprikou, feferonkou nebo ničím.

  3. Nakonec zaliji do plna zchladlým nálevem. Koření vkládám do sklenic také.

  4. Doporučuji nechat naložené alespoň 3 týdny. My používáme špekáčky z farmářky, takže je lepší nechat i déle, ideální tak 1,5 měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!