Utopenci - klasika i neklasika
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 18 ks špekáčků
- 10 ks cibule
- 500 ml octa
- 1500 ml vody
- 6 bobkových listů
- 20 kuliček pepře
- 14 kuliček nového koření
- dijónská hořčice (nemusí být)
- slanina (nemusí být)
- feferonka (nemusí být)
- pálivá paprika (nemusí být)
Postup Utopenci - klasika i neklasika
Postup přípravy receptu
-
Vodu a ocet svaříme v hrnci s kořením cca 10 minut.
Špekáčky naříznu napůl a dle chuti buď potírám zevnitř dijónskou hořčicí (může být samozřejmě jiná), nebo vložím i plátek slaniny. Na dno sklenice vždy dávám cibuli a poté vkládám špekáčky, na vrch opět cibuli, stejně tak do nevyplněných mezer. Do menších sklenic špekáčky krájím na kolečka a dochucuji např. pálivou paprikou, feferonkou nebo ničím.
Nakonec zaliji do plna zchladlým nálevem. Koření vkládám do sklenic také.
Doporučuji nechat naložené alespoň 3 týdny. My používáme špekáčky z farmářky, takže je lepší nechat i déle, ideální tak 1,5 měsíce.