Dýňový krém s bílým vínem
Recepty, PolévkySuroviny
- dýně (cca 600g)
- 2 velké stroužky česneku
- 80 g másla
- suché bílé víno (1-1,5 dcl)
- 2 bobkové listy
- 1 zeleninový bujon
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana
- dýňová semínka
- dýňový (nebo ořechový) olej
Postup Dýňový krém s bílým vínem
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle opéct očištěnou dýni (nakrájenou na kostky)a nadrobno nasekaný česnek.
Zalít vínem a počkat, až se vypaří.
Zalít necelým litrem horké vody, vhodit bobkový list a kostku bujonu). Vařit, dokud není dýně měkká (do 10 minut).
Hrnec odstavit, odstranit bobkové listy, obsah důkladně rozmixovat tyčákem, dosolit a opepřit čerstvě mletým pepřem.
Na talíři zdobte kopečkem zakysanky, nasucho opraženými dýňovými semínky a zakápněte dýňový olejem.