Ricotta cake s malinovou glazurou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g sušenek Spekulatius
- 60-70 g másla
- Náplň:
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu (tučnost dle libosti)
- 100-200 g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti)
- 2 vanilkové cukry
- cca 200 g mražených malin
- hrst mraženého rybízu
- 3 lžičky malinové marmelády
- 4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker)
Postup Ricotta cake s malinovou glazurou
Postup přípravy receptu
-
Na korpus: rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut.
Na náplň: ruční metličkou umíchat ricottu, tvaroh, smetanu, 1 vanilkový cukr (+ další moučkový dle chuti).
Lehce povolené ovoce smíchat s marmeládou, vanilkovým cukrem (a eventuálně trochou horké vody), tyčákem rozmixovat. Směs propasírovat přes síto (odstraní se semínka).
Ve dvou malých kastrůlcích nechat nabobtnat vždy po 2 lžících želatiny, nad mírným plamenem je rozpustit, jednu vmíchat do tvarohové hmoty, druhou do ovocné (zkrátka příprava dle návodu na obalu).
Na vychladlý korpus nanést bílou hmotu, na ni pak červenou a koncem vařečky obě hmoty opatrně promíchat. Povrch uhladit.
V lednici nechat ztuhnout ideálně 24 hodin.