Dort Piškoťáček-Ricottáček
Recepty, DortySuroviny
- 1 balení cukrářských piškotů
- 1 balení 120 g dětských piškotů
- 500 g sýru Ricotta
- 400 ml smetany ke šlehání 31%
- 100 g cukru moučky
- 2 ztužovače do šlehačky od Dr.Oetkera
- 200 ml malinové šťávy
- 100 ml griotky
Postup Dort Piškoťáček-Ricottáček
Postup přípravy receptu
-
Obdélníkovou formu cca 28x20 cm vyložíme mikrotenovou folií. Na dno těsně vedle sebe poklademe piškoty, které pokapeme malinovou šťávou. Smetanu se ztužovačem ušleháme do tuhé hmoty. V jiné větší misce promícháme ricottu s cukrem.
K sýrové směsi přidáme ušlehanou smetanu a vše krátce vyšleháme do hladkého krému. Třetinu krému dáme do misky a odložíme do lednice. Druhou třetinou pomažeme provlhčené piškoty. Na krém opět poklademe zbylé cukrářské piškoty, které pokapeme griotkou.
Piškoty potřeme zbylou třetinou krému, poklademe kulatými piškoty, pokapeme zbylou malinovou šťávou, zakryjeme mikrotenovou folií, zatížíme a nejlépe přes noc dáme rozležet do lednice.
Po rozležení sundáme folii z dortu, opatrně ho převrátíme na pevnou podložku nebo tác, sundáme zbývající folii. Povrch dortu potřeme krémem, který jsme si odložili do lednice a podle svoji fantazie dozdobíme a můžeme podávat.