Pečená ricotta s olivami a tymiánem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g ricotty nebo vaničkového tvarohu, nechané na cedníku přes plátno vykapat
- 1 lehce prošlehané vejce
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (lístků)
- čerstvě drcený pepř
- 100 g nasekaných vypeckovaných černých oliv + navíc k podávání
- olivový olej
- čerstvý tymián
Postup Pečená ricotta s olivami a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Zahřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Ricottu nebo tvaroh nechte na cedníku a utěrce důkladně vykapat.
V misce prošlehejte vidličkou vejce, smíchejte s vykapanou ricottu, tymiánovými lístky, opepřete a vmíchejte olivy.
Směs dejte do formy a uhlaďte povrch. Z tohoto množství vyšly tři formičky na tartaletky. Můžete připravit i v menší formě vcelku.
Pečte asi 10-20 minut (podle velikosti formy), aby ricotta ztuhla.
Vyklopte z formiček na připravený plech s pečícím papírem a podle chuti pokropte olejem.
Pak pečte ještě 10–15 minut dozlatova. Potom ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem, opepřete drceným barevným pepřem a podávejte s dalšími olivami.