Vepřová játra na meruňkách
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vepřových jater
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 2 lžíce sádla
- 10 půlek meruněk (kompot)
- pepř
- sůl
- worcester
- hladká mouka
- 100 ml vývaru
Postup Vepřová játra na meruňkách
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme pánev, snížíme teplo, dáme rozeřát sádlo a játra na něm zvolna opečeme z obou stran, nakonec zakápneme worcesterem. Do jater nepícháme, obracíme pomocí kleští nebo obracečky.
Hotová játra vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku vložíme cibuli pokrájenou na měsíčky a restujeme. Orestovanou cibuli mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a podusíme asi 2-3 minuty, aby změkla. Přidáme na čtvrtky pokrájené okapané meruňky, osolíme, opepříme a ještě malou chvilku restujeme.
Podáváme s bramborovou smetanovou kaší nebo šťouchanými bramborami. Na talíři játra osolíme a na ně poklademe směs meruněk a cibule.