Vepřová játra na meruňkách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
1 žlutá cibule
1 červená cibule
2 lžíce sádla
10 půlek meruněk (kompot)
pepř
sůl
worcester
hladká mouka
100 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme pánev, snížíme teplo, dáme rozeřát sádlo a játra na něm zvolna opečeme z obou stran, nakonec zakápneme worcesterem. Do jater nepícháme, obracíme pomocí kleští nebo obracečky.

  2. Hotová játra vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku vložíme cibuli pokrájenou na měsíčky a restujeme. Orestovanou cibuli mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a podusíme asi 2-3 minuty, aby změkla. Přidáme na čtvrtky pokrájené okapané meruňky, osolíme, opepříme a ještě malou chvilku restujeme.

  3. Podáváme s bramborovou smetanovou kaší nebo šťouchanými bramborami. Na talíři játra osolíme a na ně poklademe směs meruněk a cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!