Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 kg vepřových jater
tuk
1 cibule
4-6 nakrájených hřibů (nemáme-li čerstvé, ani sušené, můžou být sterilované žampióny)
2 rajčata zbavená slupek
1 zelená paprika
1 kl celého kmínu
1 balení Gustoso-Fix goulash
1 pl libečku (nemusí být)
hrst nakrájené natě jarní cibulky nebo zelená část pórku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a zprudka opečeme.

  3. Přidáme na plátky nakrájené hříbky, na čtvrtky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku.

  4. Promícháme a přiklopíme pokličkou.

  5. Jakmile vše pustí šťávu, vmícháme v 0,5 l vody rozmíchaný Fix, přivedeme k varu a pak na mírném ohni podusíme doměkka.

  6. Do hotového pokrmu přidáme, je-li třeba, koření, pak libeček a zelenou nať.

  7. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami aj. Jako příloha se hodí okurkový, rajčatový, zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!