Vepřová játra na bylinkách
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 100 g slaniny
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- bylinky (hrst tymiánu, hrst rozmarýnu)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- voda
- hladká mouka
Postup Vepřová játra na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Vepřová játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.
Do kastrolu dáme sádlo a necháme rozpustit. Vsypeme cibuli, necháme zpěnit a přidáme játra a nakrájenou slaninu na kostičky. Restujeme, až se játra zatáhnou, přidáme sůl, pepř, česnek a bylinky. Zaprášíme hladkou moukou, znovu chvilku restujeme, pak zalijeme vodou a necháme dusit do změknutí jater. Podáváme s rýží.