Vepřová játra na bylinkách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
100 g slaniny
1 lžíce sádla
1 cibule
bylinky (hrst tymiánu, hrst rozmarýnu)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Vepřová játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.

  2. Do kastrolu dáme sádlo a necháme rozpustit. Vsypeme cibuli, necháme zpěnit a přidáme játra a nakrájenou slaninu na kostičky. Restujeme, až se játra zatáhnou, přidáme sůl, pepř, česnek a bylinky. Zaprášíme hladkou moukou, znovu chvilku restujeme, pak zalijeme vodou a necháme dusit do změknutí jater. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!