Vepřová játra na anglické
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vepřových jater
- 400 ml vývaru
- 200 g anglické slaniny (nebo špeku)
- 50 g hladké mouky
- 1 ks menší cibule
- 0,5 lžíce sádla
- sůl
- pepř
Postup Vepřová játra na anglické
Postup přípravy receptu
-
Játra očistit a zbavit všeho, co tam nechceme (blány, žilky). Nakrájet na plátky, osušit v papírovém ubrousku, lehce po jedné straně osolit, po druhé opepřit. Slaninu nakrájet na nudličky. Cibuli nakrájet na drobno.
V pánvi či v kastrůlku rozpustit sádlo, přidat slaninu a péct/vypéct do zlata. Samotnou slaninu vyndat z pánve vedle. Játra obalit lehce v mouce a hned dát smažit, po chvilce otočit (asi 3 minuty z každé strany). Přidat cibuli a trochu smažit/restovat společně s játry. Zalít vývarem, vrátit slaninu. Dusit, dokud játra pořádně nezměknou a hlavně do té doby, dokud se vývar neodpaří a nevznikne omáčka.
Podávat s rýží nebo s černým pečivem (preferuji).