Vejce s jarní omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 6 vajec
- 150 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany)
- 150 bílého jogurtu
- 1 lžíce hořčice (kdo má rád, může použít i dijonskou)
- 2 lžičky citrónové šťávy
- sůl
- pepř
- hrst jarních bylinek
- špetka cukru (nemusí být)
Postup Vejce s jarní omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce dáme vařit natvrdo.
Creme fraiche smícháme s jogurtem, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vmícháme bylinky nasekané nadrobno.
Můžeme dochutit špetkou cukru.
Vařená vejce oloupeme, přepůlíme a teplá naklademe na talíř.
Přidáme omáčku a ihned podáváme.
Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.