Vejce s jarní omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 vajec
150 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany)
150 bílého jogurtu
1 lžíce hořčice (kdo má rád, může použít i dijonskou)
2 lžičky citrónové šťávy
sůl
pepř
hrst jarních bylinek
špetka cukru (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme vařit natvrdo.

  2. Creme fraiche smícháme s jogurtem, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vmícháme bylinky nasekané nadrobno.

  3. Můžeme dochutit špetkou cukru.

  4. Vařená vejce oloupeme, přepůlíme a teplá naklademe na talíř.

  5. Přidáme omáčku a ihned podáváme.

  6. Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!