Vařená čoko-bábovka bez prášku do pečiva

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g krupicového cukru
250 g polohrubé mouky
150 g másla
250 ml mléka
2 vejce
3 lžíce kakaa
2 malé lžičky sody
1 vanilkový cukr
1 celá čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, cukr, máslo a kakao dáme do kastrůlku, promícháme a necháme za stálého míchání krátce přejít varem a dáme vychladnout.

  2. Do mísy nasypeme mouku se sodou, vejce, vanilkový cukr a pěkně zpracujeme na tekoucí a hladké těsto. Čokoládu si pokrájíme na malé kousky a ty zapracujeme do hotového těsta.

  3. Bábovkovou formu si poctivě vymažeme a vysypeme buď hrubou moukou, nebo kokosem...jaký má kdo zvyk.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme tak kolem 40 minut-záleží, jak komu trouba peče. Já přikrývám vršek pečícím papírem, nebo alobalem, protože mi nahoře trouba více peče.

  5. Po upečení vyzkoušíme bábovku špejlí a když bude špejle čistá a suchá máme upečeno.

  6. Bábovku necháme zchladnout, pak jí vyklopíme a když jí otočíme, můžeme na formu položit utěrku, kterou namočíme ve studené vodě a jde to parádně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!