Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřový ocásek
- Na marinádu:
- 2 Pl pomerančové marmelády
- šťáva a kůra z 1 pomeranče
- 1 Kl mleté skořice
- 2 celé skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- 8 hřebíčků
- kouřová sůl
- 1 KL pálivé papriky
- 2 Pl sojové omáčky
- 2 PL sezamového oleje
- 1 KL chilli oleje
- 2 dcl polosladkého červeného vína
Postup Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso omyjeme, osušíme a na 24 hodin naložíme do marinády.
Troubu rozehřejeme na 200°C pečeme přilkopené asi 1 1/2 hodiny poté pečeme odklopené až je maso upečené.
Podáváme s bramborem, nebo s chlebem.