Vánoční cukroví - bezlepkové, výborné
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto linecké:
- 400 g mouky Jizerka (může být i jiná bzlp)
- 200 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vajíčko
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
Postup Vánoční cukroví - bezlepkové, výborné
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto a necháme odpočinout, klidně do druhého dne. Já jsem si rozdělila na půlku, do jedné přidala 2 lžíce kokosu (hříbky).
Klasicky: vyválíme plát, vykrajujeme tvary, pečeme dorůžova asi 10 minut.
Hříbky plněné máslovým krémem, kolečka rybízovou marmeládou.
Stromečky a srdíčka jsou ořechová, náplň povidlová.