Kapustičky s ořechy a brusinkami

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
2 lžíce olivového oleje
100 g sušených brusinek
100 g vlašských ořechů
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, pokrájíme na poloviny, vložíme do vroucí vidy a maximálně 2 min povaříme. Scedíme a ihned přendáme do ledové vody.

  2. Scedíme, osušíme a promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.

  3. Na středně rozpálené pánvi opečeme kapustičky naskládané řeznou stranou dolů. Pak je otočíme, přidáme ořechy i brusinky a opékáme, dokud se kapustičky neopečou i z druhé strany a ořechy se nerozvoní.

  4. Podáváme s opečeným tmavým pečivem nebo jako přílohu ke steaku, bifteku, rosrbífu apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!