Dýně plněná mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 3 menší dýně hokaido
- 700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
- 3 rohlíky
- 300 ml mléka 0,5 % tuku
- 120 g zelené, červené nebo žluté papriky
- 2 vejce
- 120 g cibule
- 60 g strouhanky
- 1 jarní cibulka
- sůl
- pepř
Postup Dýně plněná mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Promícháme a v případě, že se část mléka nevsákla do rohlíků, tak přebytečné mléko slijeme. Přidáme mleté maso.
Cibuli a papriku nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi. Přidáme k namočeným rohlíkům a masu.
Jarní cibulku nakrájíme a přidáme do směsi. Nakonec přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Všechny suroviny důkladně promícháme.
Dýně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme měkký vnitřek. Dýni naplníme směsí a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 200 ºC cca 45 minut.