Dýně plněná mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

3 menší dýně hokaido
700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
3 rohlíky
300 ml mléka 0,5 % tuku
120 g zelené, červené nebo žluté papriky
2 vejce
120 g cibule
60 g strouhanky
1 jarní cibulka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Promícháme a v případě, že se část mléka nevsákla do rohlíků, tak přebytečné mléko slijeme. Přidáme mleté maso.

  2. Cibuli a papriku nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi. Přidáme k namočeným rohlíkům a masu.

  3. Jarní cibulku nakrájíme a přidáme do směsi. Nakonec přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Všechny suroviny důkladně promícháme.

  4. Dýně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme měkký vnitřek. Dýni naplníme směsí a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 200 ºC cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!