Pravé italské tagliatelle
Recepty, TěstovinySuroviny
- Sáček Tagliatelle (Lídl-Italské dny mohou být jiné nudlové těstoviny)
- 200 g mletého míchaného masa(může se přidat nastrouhaný salám)
- 1 cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 10 malých žampionů
- 3 lahůdkové cibulky
- 1 větší rajče
- 6 stroužků česneku
- bazalka
- provensálské bylinky
- pažitka či petržel
- koření na špagety
- sůl
- olej
- voda na zředění omáčky
Postup Pravé italské tagliatelle
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety, bazalku a provensálské bylinky, osolíme a ještě chvilku dusíme až jsou žampiony měkké. Pak dáme rajčatový protlak naředěný vodou, česnek, lahůdkovou cibulku na kolečka bez zelené části a na menší kousky nakrájeného rajčete a prohřejeme na pánvi bez přikrytí. Mezi tím si nastrouháme sýr a uvaříme si těstoviny dle návodu a všechno pěkně promícháme, sýr a nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky dáme navrch.