Pravé italské tagliatelle

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Sáček Tagliatelle (Lídl-Italské dny mohou být jiné nudlové těstoviny)
200 g mletého míchaného masa(může se přidat nastrouhaný salám)
1 cibule
1 malý rajčatový protlak
100 g strouhaného tvrdého sýra
10 malých žampionů
3 lahůdkové cibulky
1 větší rajče
6 stroužků česneku
bazalka
provensálské bylinky
pažitka či petržel
koření na špagety
sůl
olej
voda na zředění omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety, bazalku a provensálské bylinky, osolíme a ještě chvilku dusíme až jsou žampiony měkké. Pak dáme rajčatový protlak naředěný vodou, česnek, lahůdkovou cibulku na kolečka bez zelené části a na menší kousky nakrájeného rajčete a prohřejeme na pánvi bez přikrytí. Mezi tím si nastrouháme sýr a uvaříme si těstoviny dle návodu a všechno pěkně promícháme, sýr a nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky dáme navrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!