Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 čerstvé papriky
- 250 g mletého hovězího masa
- 200 g cizrny
- 1 červená cibule
- 1 rajský protlak
- 3-4 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička koriandru
- několik lístků koriandrové nati
- 1 menší lžička sekaných Chilli papriček
- olivový olej
- sůl
Postup Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme. Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu.
V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme.
Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme. Podáváme s kopečkem rýže.