Smažený halibut v brokolicovém těstíčku s česnekovou kaší
Recepty, RybySuroviny
- 600 g chlazených filetů halibuta nebo jiné bělomasé ryby
- hladká mouka na obalení
- čerstvá strouhanka
- šťáva z citronu
- 2 vejce
- máslo na plech
- 1 brokolice
- sůl
- bylinky (petrželka, tymián)
- 2 PL omyté strouhané citronové kůry
- Na česnekovou kaši:
- 1000 g brambor
- 150 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 1 palice česneku
- olivový olej
- sůl
Postup Smažený halibut v brokolicovém těstíčku s česnekovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme na 2-3 minuty ve vroucí osolené vodě. Rybu nakrájíme na plátky, posolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a dáme na cca 20 minut do chladu. V misce rozmícháme vejce, hladkou mouku, bylinky, najemno pokrájenou brokolici a uděláme si těstíčko. Rybí filety obalíme v brokolicovém těstíčku a nakonec protáhneme ve strouhance s nastrouhanou citronovou kůrou. Porce ryby vyskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli máslem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova (cca 15 minut).
K rybím filetům při pečení přidáme upéci rozpůlenou palici česneku, pokapanou olivovým olejem, kterou pak použijeme na česnekovou bramborovou kaši.
Mezitím, co pečeme rybí filety, dáme vařit brambory doměkka, scedíme, přidáme k nim máslo a dobře prošťoucháme. Vmícháme zakysanou smetanu, vymačkaný pečený česnek, vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Podáváme s upečenou rybkou. Když nám zůstane v misce ještě brokolicové těstíčko, přidáme trochu strouhanky a upečeme na plechu brokolicové placičky.