Domácí pečivo se syrovátkou a černým sezamem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml vlažné vody
100 ml oleje
2 lžičky soli
300 g polohrubé mouky
200 g špaldové mouky
100 g žitné chlebové mouky
50 g sušené syrovátky
20 g droždí
vejce na potření
černý sezam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí.

  2. Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Po skončení hnětení pekárnu vypneme a těsto v ní necháme cca 30 minut vykynout.

  3. Nakynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu, rukama ho rozprostřeme na asi 5 cm vysoký plát a ten nožem nakrájíme a libovolný počet čtverců či obdélníků (já to dělám od oka, moje pečivo je tedy hodně rustikální).

  4. Jednotlivé kousky přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme je vejcem, posypeme sezamovými semínky a na 175 °C pečeme 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!