Domácí pečivo se syrovátkou a černým sezamem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vlažné vody
- 100 ml oleje
- 2 lžičky soli
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g špaldové mouky
- 100 g žitné chlebové mouky
- 50 g sušené syrovátky
- 20 g droždí
- vejce na potření
- černý sezam na posypání
Postup Domácí pečivo se syrovátkou a černým sezamem
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí.
Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Po skončení hnětení pekárnu vypneme a těsto v ní necháme cca 30 minut vykynout.
Nakynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu, rukama ho rozprostřeme na asi 5 cm vysoký plát a ten nožem nakrájíme a libovolný počet čtverců či obdélníků (já to dělám od oka, moje pečivo je tedy hodně rustikální).
Jednotlivé kousky přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme je vejcem, posypeme sezamovými semínky a na 175 °C pečeme 25-30 minut.