Quinoa s granátovým jablkem
Recepty, SalátySuroviny
- půl šálku quinoy
- šálek vody
- 1 lžíce tamari nebo sojové omáčky
- 1 mrkev
- 1 granátové jablko
- hrst mungo klíčků
- Zálivka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička medu
- sůl
- čerstvá cibulka nebo bazalka
Postup Quinoa s granátovým jablkem
Postup přípravy receptu
-
Quinou důkladne na hustém sítě propláchneme, zalijeme vodou a povaříme v zakrytém hrnci přibližně 15 minut (dokud quinoa nevsákne všechnu vodu). Odstavíme a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou, vidličkou načechráme a vmícháme tamari.
Mrkev nastrouháme na jemno a granátové jablko vyloupeme. Osvědčilo se mi vytloukání překrojeného jablíčka paličkou na maso nad mísou.
Mango propláchneme vodou, smícháme všechny přísady, zalijeme prošlehanou zálivkou a na talíři posypeme semeny z granátového jablíčka.