Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré
Recepty, Hovězí masoPostup Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut.
Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit.
Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá.
V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré.
Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme.
Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme (kvalitní sůl, a pepř 4barev - nejlépe z mlýnku) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.