Vánoční mandlové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí
1/2 prášku do pečiva
marmeláda
čokoládový krém
1 máslo
1/2 l uvařeného čokoládového pudinku
čokoládová poleva
3 čokolády na vaření
1/2 ztuženého pokrmového tuku
1 smetana na šlehání
nasekané mandle na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou.

  2. Vystydnutý korpus rozkrojíme na dva pláty - spodní plát namažeme marmeládou, na kterou dáme vrstvu krému. Přiklopíme druhým plátem.

  3. Takto promazaný korpus dáme zpět do pekáčku, namažeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Celé posypeme nahrubo nasekanými mandlemi a necháme v chladnu ztuhnout.

  4. Čokoládový krém - mixérem rozmícháme máslo, studený uvaený pudink a čokoládový krém. Pokud se vám udělají hrudky - stačí misku s krémem nahřát nad vodní lázní a znovu vymíchat do hladkého krému.

  5. Čokoládová poleva - ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření a ztužený pokrmový tuk, až se vše spojí. Poté přidáme tekutou smetanu ke šlehání a mícháme až se čokoláda spojí a zahustí se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!