Čokoládové nanuky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml mléka
90 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
15 g čokoládového pudinkového prášku
10 g kakaa
125 g polotučného tvarohu z vaničky
100 g zakysané smetany
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Můžeme to urychlit tím, že pudink zchladíme ve studené vodní lázni. Pudink pak můžeme použít k dalšímu zpracování lehce vlažný.

  2. Pudink přendáme do mísy a nejlépe ručním šlehačem prošleháme s tvarohem, zakysanou smetanou a nakonec přidáme rum.

  3. Připravenou směsí plníme nanuková tvořítka, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!