Čokoládové nanuky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 ml mléka
- 90 g cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 15 g čokoládového pudinkového prášku
- 10 g kakaa
- 125 g polotučného tvarohu z vaničky
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžíce rumu
Postup Čokoládové nanuky
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Můžeme to urychlit tím, že pudink zchladíme ve studené vodní lázni. Pudink pak můžeme použít k dalšímu zpracování lehce vlažný.
Pudink přendáme do mísy a nejlépe ručním šlehačem prošleháme s tvarohem, zakysanou smetanou a nakonec přidáme rum.
Připravenou směsí plníme nanuková tvořítka, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.