Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 větší porce vařené rýže
- 3 ks pak choi (kupuji v Lidlu i jinde)
- 10 dkg šunky
- 1 noha dunajské klobásy
- 2 větší cibule
- 1 lžička koření Grilovaná zelenina
- 1 lžička grilovacího koření
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 1 menší cuketa
- 6-7 dkg másla
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst různých bylinek (pažitka, petržel, 1 lístek šalvěje, 2 lístky libečku)
- 1-2 lžičky Vegety (Podravka, Aromat...)
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- sůl
Postup Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Postup přípravy receptu
-
Pekáček velikosti dortové formy lehce vymažeme máslem. Zbytek rozdělíme na dvě části. Jedna část přijde na pánev, kde osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme na drobno nakrájenou šunku a ještě drobněji nakrájenou oloupanou klobásu. Pak choi držíme za listy a krájíme v celku, vzniknou proužky, nezapomeneme předem odkrojit košťálky. Dáme na pánev a společně restujeme na mírném ohni. Na skus.
Zbytek másla smícháme s utřeným česnekem s pár zrnky soli a nasekanými bylinkami. Dáme na chvilku do mrazu. Mezitím přidáme ke směsi na pánvi koření (mimo grilovacího), sójovou omáčku, Vegetu.
Do vymazaného kastrůlku dáme 2/3 rýže a uhladíme dlaní. Na rýži vysypeme z pánve směs. Urovnáme, přidáme zbylou třetinu rýže. Na ni naskládáme tenká kolečka cukety, poprášíme grilovacím kořením. Česnekovo bylinkové máslo nakrájíme na malé kousíčky a poházíme povrch s cuketami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30-40 min.