Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Recepty, PolévkySuroviny
- rybí hlava (ocas, ploutve)
- rybí vnitřnosti
- 1OO g hrachu
- lOO g uvařených krup
- 4O g másla
- česnek
- cibule
- kořenová zelenina
- 4O g hladké mouky
- sůl
- petrželka nebo pažitka
Postup Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka.
Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby, vaříme tak 1O minut - to je rybí maso už měkké a vývar přecedíme a necháme zchladnout.
Zatím si pokrájíme zeleninu na proužky, kterou necháme na másle osmahnout, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, pak přilijeme prochladlý vývar z ryb, vaříme a ke konci přidáme hrách i s vodou ve které se vařil a ještě dáme utřený česnek, kroupy a obrané, pokrájené maso z ryb. Už jen dosolíme, dáme petrželku a máme hotovo. Druhý způsob polévky je pro ty, kteří nemají rádi rybí a je popsaná v poznámce.