Valašské kúsky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového masa
- 40 g sádla
- 200 g čerstvých hub nebo žampionů
- 2 dl zakysané smetany
- 20 g másla
- 30 g hladké mouky
- kopr
- ocet
- sůl
Postup Valašské kúsky
Postup přípravy receptu
-
Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.
Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.
Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.