Valašské kúsky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa
40 g sádla
200 g čerstvých hub nebo žampionů
2 dl zakysané smetany
20 g másla
30 g hladké mouky
kopr
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.

  2. Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.

  3. Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!