Dvoubarevná hrníčková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
1 hrnek moučkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 PL kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme polohrubou mouku, vanilkový a moučkový cukr, kypřící prášek, olej, mléko a vyšleháme na těsto.

  2. Hotové těsto vlijeme do bábovkové formy a necháme si trochu těsta na hnědý střed bábovky, který vytvoříme, že do zbytku těsta dáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka a rozšleháme a vlijeme do formy, kterou jsem vymazal olejem a vysypal strouhankou.

  3. A upečeme na 200°C asi 40 minut. Upečenou bábovku uvolníme od formy příborovým nožem, ale opatrně, aby se bábovka neporušila. Pokud máte silikonovou formu nemáte problém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!