Dvoubarevná hrníčková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 PL kakaa
Postup Dvoubarevná hrníčková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme polohrubou mouku, vanilkový a moučkový cukr, kypřící prášek, olej, mléko a vyšleháme na těsto.
Hotové těsto vlijeme do bábovkové formy a necháme si trochu těsta na hnědý střed bábovky, který vytvoříme, že do zbytku těsta dáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka a rozšleháme a vlijeme do formy, kterou jsem vymazal olejem a vysypal strouhankou.
A upečeme na 200°C asi 40 minut. Upečenou bábovku uvolníme od formy příborovým nožem, ale opatrně, aby se bábovka neporušila. Pokud máte silikonovou formu nemáte problém.