Řimský salát s dresinkem z podmáslí a s medvědím česnekem
Recepty, SalátySuroviny
- 6-8 plátků slaniny nebo pancetty
- 60 ml podmáslí kefíru nebo bílého jogurtu
- 2 PL nasekané pažitky
- 2 PL nasekaného medvědího česneku
- 1 PL bílého vinného octa
- 1 větší římský salát nebo 3 malé římské saláty
Postup Řimský salát s dresinkem z podmáslí a s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
Plátky slaniny vyskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut dozlatova. Poté slaninu necháme zcela zchladnout a pak ji nakrájíme na drobné kousky.
Podmáslí (kefír) smícháme s pažitkou, nasekaným medvědím česnekem, octem a podle chuti osolíme a opepříme.
Salát (saláty) omyjeme, osušíme, zbavíme ovadlých listů. Podélně překrojíme a naaranžujeme na tác (řeznou stranou nahoru). Nakonec salát (saláty) posypeme kousky zchladlé slaniny a přelijeme dresinkem.