Špagetová dýně se sledi a petrželovou natí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g uvařené špagetové dýně
- 1 konzerva sleďových filetů v oleji (270 g)
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce sekané petrželové natě
- sůl
Postup Špagetová dýně se sledi a petrželovou natí
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).
Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme vidličkou špagety). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Cesnak nerežeme na tenké plátočky a na troche oleja zo sleďov ho opečieme.
Potom vložíme slede aj so zvyšným olejom a asi 3 min necháme pražiť, kým sa nerozpadnú.
Vmiešame narezanú vňať a odstavíme z ohňa. Ak treba, dosolíme (ja nesolím, slede sú slané dosť).
Špagetovú tekvicu rozdelíme na taniere a na ňu uložíme sleďovú zmes. Ihneď podávame.