Mexicka polévka s římským kmínem
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g mražená kukuřice
- ½ kg brambor
- 2 čerstvé papriky
- 2 cibule
- 7,5 dkg slaniny
- 2 polévkové lžíce lžíce sladké papriky
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžičky římského kmínu
- 2,5 masoxove kostky,
- rostliný olej,
- sůl,
- jednu feferonku nebo špetku ostrého koření{chilli},
- pažitka
- 4,5-5 litr vody
Postup Mexicka polévka s římským kmínem
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce se 4-mi litry vroucí, osolené, (asi 3 lžičky soli) vody, nasypeme zmraženou kukuřici, brambory pokrájené na kostičky a 2 čerstvé papriky na kostičky a necháme probublávat pod pokličkou na mírném plameni.
Mezitím, co se nám ingredience vaří, dáme na pánev s rostlinným olejem na drobno pokrájené cibule. Přidáme 3 vrchovaté lžičky římského kmínu a ve chvíli, kdy cibulka zesklovatí, přidáme ještě mletou sladkou papriku. Vše restujeme ještě asi 1 minutu a přidáme do hrnce. V tuto chvíli se ingredience vaří už asi 20 minut. Přidáme k nim ještě dvě a půl kostky masoxu.
4 lžíce mouky promícháme dokonale ve studené vodě, nalijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme do konce (dalších 10-15 minut). Na závěr dochutíme chilli nebo nadrobno nakrajenou feferonkou a hrstkou pokrájené pažitky.
Pro masožrouty: Nakonec opláchneme pánev a lehce osmahneme asi 7,5 dkg tučnější plátkové anglické slaniny nakrájené na nudličky. Přidáváme až na talíři.