Marcipánový dort Dr. Oetker
Recepty, DortySuroviny
- Na těsto:
- 4 vejce
- 80 g cukru
- 40 ml oleje
- 70 g Nutelly
- 50 g marcipánu
- 120 g hladké mouky
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- Náplň:
- 500 ml šlehačky
- 1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker
- 100 ml vlažné vody
- 100 g marcipánu
- Na zdobení:
- meruňkový džem
- čokoládová poleva
Postup Marcipánový dort Dr. Oetker
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán.
Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C (horkovzduch) asi 20 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku do tuha.
Želatinový ztužovač připravíme dle návodu a ihned vmícháme do šlehačky.
Krém rozdělíme na poloviny.
Do jedné půlky vmícháme Nutellu a do druhé na jemno nastrouhaný marcipán.
Vychladlý korpus podélně rozřízneme a spodní část vložíme zpátky do umyté dortové formy.
Na tento korpus naneseme marcipánovou náplň a dobře uhladíme.
Nutellovou náplň opatrně rozetřeme na marcipánový krém.
Přiklopíme druhou částí korpusu a necháme ztuhnout v lednici.
Poté vyndáme dort z formy potřeme džemem a rozpuštěnou polevou.