Marcipánový dort Dr. Oetker

Recepty, Dorty

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
80 g cukru
40 ml oleje
70 g Nutelly
50 g marcipánu
120 g hladké mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
Náplň:
500 ml šlehačky
1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker
100 ml vlažné vody
100 g marcipánu
Na zdobení:
meruňkový džem
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán.

  2. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C (horkovzduch) asi 20 minut.

  4. Upečený korpus necháme vychladnout.

  5. Ušleháme šlehačku do tuha.

  6. Želatinový ztužovač připravíme dle návodu a ihned vmícháme do šlehačky.

  7. Krém rozdělíme na poloviny.

  8. Do jedné půlky vmícháme Nutellu a do druhé na jemno nastrouhaný marcipán.

  9. Vychladlý korpus podélně rozřízneme a spodní část vložíme zpátky do umyté dortové formy.

  10. Na tento korpus naneseme marcipánovou náplň a dobře uhladíme.

  11. Nutellovou náplň opatrně rozetřeme na marcipánový krém.

  12. Přiklopíme druhou částí korpusu a necháme ztuhnout v lednici.

  13. Poté vyndáme dort z formy potřeme džemem a rozpuštěnou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!